A-Z Dent fogászati kft. kecskemét

Gyökérkezelés ( idegelés )

Gyökértömés

A gyökérkezelés záró mozzanataként a megtisztított gyökércsatornát hézagmentesen le kell zárni, hogy a fogat magába foglaló csontba ne juthasson semmilyen fertőzés. Ezt a lezárást nevezzük gyökértömésnek.

Gyökérkezelt fog

Gyakori probléma, hogy a gyökérkezelt fog elszíneződik és törékenyebbé válik egészséges társainál. Ennek oka, hogy a gyökérkezelés során a fogat tápanyaggal és beidegzéssel ellátó fogbelet eltávolítjuk, amely így anyagcsere nélkül marad és meggyengül, színe elváltozik. Ez a probléma könnyedén orvosolható fogfehérítéssel.
Gyakori probléma , hogy a gyökérkezelendő fog csatornái görbék, beszűkültek. Nem rikta, hogy számfeletti gyökércsatornával találkozunk. A beszűkült, görbe csatornák kezelése nagy kihívás elé állítja az orvost, mert a szokványos gyökérkezelő eszközök nem képesek a görbe csatornák megmunkálására, szimplán azért, mert eltörnek, vagy túl nagy merevségük okán álutat képezve kifúródnak a gyökér oldalán ( győkér perforatio ) .
Fogorvos Kecskemét - a váró kényelme Fogorvos Kecskemét - a rendelő funkcionalitása
OTP Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét Honvéd Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét Patika Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét MKB Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét AXA Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét ADOSZT Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét
és még sokan mások