A-Z Dent fogászati kft. kecskemét

Fogmegtartás, fogtömés, esztétikus tömés, amalgám

Fogorvos Kecskemét - minőségi anyagok

Fogtömés ( restauráció )

A szuvas területek eltávolítását követően a fogkorona anatomikus formáját tömőanyag segítségével állítja helyre a fogorvos. Amennyiben a szuvasság okozta destrukció olyan kiterjedt, hogy a helyreállítás direkt módon nem kivitelezhető (meghaladja a tömés mint technológia korlátait), Indirekt restaurációkat készítünk, melyeket szakszerű előkészítést követően, lenyomat alapján a fogtechnikai labor készít el. Ezeke anyaga lehet kerámia töltésű műanyag , kerámia, nemesfém.

Amalgám tömés

Az amalgám egy ötvözet, mely jórészt ezüstből áll, igen időtálló azonban számos hátránnyal rendelkezik. A nagy tömegű fém, jó hővezető lévén irritálhatja a fogat mind hideg mind meleg ingerek esetén. Nem kötődik a foghoz , ezért a belőle készült fogtömés ék-ként működik, így esetenként szétfeszítheti ( törheti ) a fogat. Nem utolsó sorba a fémek ötvözéséhez a fogorvos higanyt használ, melynek tökéletes adagolása lehetetlen így mindig marad szabad higany a tömésben, mely mérgező.

Fehér tömés ( esztétikus tömés )

Valójában nem fehér, hiszen a fog sem fehér. Valójában fogszínű anyagról van szó, mely a fogtömésre kiszemelt foghoz választható. Az ilyen tömőanyag nem vezeti a hőt, hanem hőszigetel és ezáltal csökkenti a fog irritációját. Nem feszíti szét a fogat mivel a foghoz ragasztva van , így az amalgámmal szemben nem ék-ként, hanem összetartó erőként működik.


Esztétikus fogtömés Esztétikus fogtömés
Esztétikus fogtömés Esztétikus fogtömés
Esztétikus fogtömés Esztétikus fogtömés
Esztétikus fogtömés Esztétikus fogtömés

Fogorvos Kecskemét - a váró kényelme Fogorvos Kecskemét - a rendelő funkcionalitása
OTP Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét Honvéd Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét Patika Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét MKB Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét AXA Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét ADOSZT Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét
és még sokan mások