A-Z Dent fogászati kft. kecskemét

Fogpótlás, híd, korona

Híd , korona

A híd olyan fogpótlás amely úgy pótloja az elvesztett fogakat, hogy a hiányt határoló fogakra(pillérfogak) koronákkal van felerősítve (elhorgonyozva). A korona elkészítéséhez a fogat gondosan elő kell készíteni ( le kell csiszolni ). A korona vagy híd minőségét és esztétikáját nagyban befolyásolja annak anyaga. A legelterjedtebb világszerte a fémkerámia korona melyet egyszerűen csak porcelán koronának szoktunk nevezni. Ennek alapja egy fém váz, melyre utólag kerámia leplezést égetnek. Az így készült fogpótlás esztétikus és elég erős kiterjedt foghiányok áthidalására is. A kedvezőbb esztétika érdekében legújabban vázanyagnak cirkónium oxidot használnak, mely rendkívül erős és a fog színéhez közeli árnyalata miatt szebb pótlások készíthetőek segítségével. Ezeket a koronákat vagy hidakat egyszerűbben cirkon koronáknak vagy hidaknak nevezzük.

Részleges lemezes fogpótlás

Kiterjedt foghiányoknál, ahol híd készítése már nem lehetséges - nincs elég pillérfog, vagy azok elhelyezkedése nem megfelelő- részleges kivehető fogpótlások készülnek. Ezek egyszerre támaszkodnak a megmaradt fogakra illetve a nyálkahártyára.

Teljes kivehető fogpótlás

Teljesen fogatlan állapotok rehabilitálásának egy módozata, amikor fogak híjján a protézis teljes egészében a csontos alappal rendelkező nyálkahártyára támaszkodik.

Fogorvos Kecskemét - a váró kényelme Fogorvos Kecskemét - a rendelő funkcionalitása
OTP Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét Honvéd Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét Patika Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét MKB Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét AXA Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét ADOSZT Egészségpénztár Fogorvos Kecskemét
és még sokan mások