A-Z Dent fogászati kft. kecskemét

Fogfehérítés

Olyan világban élünk, ahol az esztétika egyre fontosabb! Sokak önbizalmát csorbítja fogainak sötét színe. Nem ritka látvány, mikor valaki csak kezével a szája előtt mer nevetni. Adja meg magának a felszabadult nevetés örömét. Fogfehérítő rendszerünk (Beyond II ) egyetlen kezelés alatt képes kifehéríteni fogait. A kezelés során a fogorvos fehérítő anyagot visz fel fogaira, melyet egy speciális hideg fénnyel világít 3x8 percig. A fény katalizálja a fehérítés folyamatát így ön a lehető legkevesebb kellemetlenség árán gyorsan szert tehet az áhított világos fogakra.

Gyakori kérdések

A fogfehérítés nem károsítja a fogakat ? ( a fogfehérítő )
Az eljárás úgy van kialakítva, hogy ne okozzon károsodást. Természetesen a fogszín megváltoztatásához agresszív anyagokra van szükség (hydrogén peroxid), de ezek koncentrációja és a behatás ideje garantálja, hogy ne lépjen fel szövődmény.

Mennyi ideig marad meg a fogfehérítés hatása ?

Mivel a fogfehérítő anyag a zománc pórusain keresztül a fogba jut és ott oxidálja a pigmenteket; a hatás tartós. Itt nem a felszínre rakódott elszíneződések eltávolításáról van szó, hanem a születéskor genetikailag kódolt szín megváltoztatásáról. Idővel persze a fog új festékanyagokat fog felvenni, de ezek többnyire felszíni lerakódások. A gyártó szerint két évig nem kell újabb fogfehérítést végezni. összességében elmondható, hogy életmódtól függő a hatás tartóssága. ( vörösbor, kávé, tea, dohányzás, színezéket tartalmazó műanyag italok csökkentik ezt az időt)

Fogfehérítés otthon

Az otthoni fogfehérítésre is van lehetőség. Az erre használatos anyagok azonosak a rendelőben végzett egy lépéses fogfehérítéssel, viszont lényegesen kisebb koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagot. A fogorvos egy un. fehérítő sínt készít, ebbe kell belehelyezni a fehérítő anyagot és naponta a terméknek megfelelően előírt ideig ( rendszerint 3-4 óra ) viselni.

Lézeres Fogfehérítés

A fénnyel aktivált eljárásokat gyakran illetik a " lézeres fogfehérítés " jelzővel is, bár rendszerint LED , vagy Plazmaív lámpákat használunk. Ennek oka, hogy a lézer egy fókuszált fénynyaláb ezért minden fogat külön kellene megvilágítani vele ezért csak egy-egy fog intenzív fehérítésére alkalmas. Az általunk használt Beyond II rendszer is ilyen fény aktivált fogfehérítő eljárás.Fogorvos Kecskemét - a váró kényelme Fogorvos Kecskemét - a rendelő funkcionalitása
Fogorvos Kecskemét Fogorvos Kecskemét Fogorvos Kecskemét Fogorvos Kecskemét Fogorvos Kecskemét Fogorvos Kecskemét